Ik ben Sara, 27 jaar en woon in Gent. Momenteel ben ik terug progressief aan het werk als maatschappelijk werker. Ik heb migraine (met aura) sinds mijn 7 jaar en heb er dus al een heel traject op zitten van verschillende migrainebehandelingen.
Naast mijn migraine ben ik iemand die houdt van afspreken met vrienden, wandelen en probeer ik wekelijks aan Yoga te doen. Ik kijk ernaar uit om mijn engagement bij Hoofd-Stuk vzw te starten.
Ik volg momenteel de opleiding tot Patiënt Expert via de patiëntenvereniging. Als de opleiding is afgerond wil ik mij graag inzetten voor de vereniging. Ik vind het belangrijk dat er wordt gewerkt aan de bekendheid van migraine en dat patiënten ook op de juiste manier worden geadviseerd. Door het volgen van de opleiding heb ik al veel inzichten gekregen die ik graag bij mijn diagnose had geweten.
Ik ben begin 2024 gestart als vrijwilliger bij Hoofd-Stuk vzw.
Ik vind het belangrijk dat patiënten op een juiste manier geïnformeerd worden over de ziekte en alles wat daarbij komt kijken. Als vrijwilliger kan ik hieraan bijdragen. Ook wil ik graag mijn steentje bijdragen aan het bespreekbaar maken van de ziekte. Veel migrainepatiënten zijn heel alleen in hun diagnose. Als vrijwilliger hoop ik migrainepatiënten dichter bij elkaar te kunnen brengen.
Ik kijk op dit moment vooral uit naar wat er nog gaat komen na het afronden van de opleiding tot patiënt expert. Hierna kan het vrijwilligerswerk echt uit de startblokken schieten.
Ik zou lotgenoten sowieso aanraden om lid te worden van de patiëntenvereniging. Het doet deugd om je verhaal kwijt te kunnen bij anderen die begrijpen wat je doormaakt.
Hoofd-Stuk vzw draait op vrijwilligers, dus iedereen die zich geroepen voelt, is zeker welkom om het team te versterken. Het is fijn om samen te kunnen werken met lotgenoten en samen een stem te zijn voor mensen met hoofdpijn.
Als vrijwilliger zelf is het niet altijd evident om een engagement op te nemen. Migraine strooit soms wel wat roet in het eten en zorgt ervoor dat ik niet altijd kan doen wat ik graag zou willen doen.
Ook het werken met de doelgroep is niet altijd even evident. Leven met migraine brengt veel onzekerheid met zich mee. Dit zorgt er ook voor dat de opkomst voor activiteiten soms lager is dan verwacht omwille van een migraine-aanval. Dit is iets wat wij als migrainepatiënten gelukkig zelf maar al te goed begrijpen en moeten accepteren.
Ik hou wel van een beetje avontuur. Uit een vliegtuig springen en een mooie reis naar Canada staan bovenaan mijn bucketlist. Of ik uit het vliegtuig durf springen is een andere vraag, maar ik reken op de co-parachutist die mij een duwtje zal geven.
Deze website maakt gebruik van cookies.